ADMIRALITEIT SCHIP

• 2018 - Heden •

In de zomer van 2018 zijn wij vanuit Friesland met drie scoutinggroepen over het water naar Zeewolde gereisd voor 10 dagen nationaal zomerkamp: Nawaka! Hoe verder de reis vorderde, hoe meer scoutinggroepen we tegenkwamen. Ieder met hun eigen vloot, hun eigen verhaal. Berry herkende dit met name, hij heeft vroeger met zijn regio ook een wachtschip gehad. Mooie verhalen, fantastische herinneringen: hij heeft ons geënthousiasmeerd!
 
Al snel werd er geopperd we dat we Nawaka 2022 met ons eigen wachtschip wilden komen. Als regio. Zo kunnen we alle groepen voorzien van vervoer van de boten, maar kunnen we ook de regio ondersteunen bij bepaalde activiteiten. We kunnen het schip beschikbaar stellen aan groepen uit het hele land en ze zo hun zomerkamp in Friesland laten houden zonder al te veel gedoe.
 
Terwijl de plannen gemaakt werden, kwam er een droomschip voorbij. De Eendracht werd te koop aangeboden. We hebben contact gelegd met de eigenaars en nog geen maand later hebben we het schip bezichtigd. Eigenlijk waren wij op slag verliefd. Dit schip ademt scouting. Dit is exact wat wij voor ogen hadden! 

 

In het voorjaar van 2019 was het dan eindelijk zo ver. De Eendracht wordt naar Friesland gevaren om daar als admiraliteitschip verder door het leven te gaan.
Onze crew is direct enthousiast. Zo wordt het schip schoongemaakt en opgeruimd, de oude watertank verwijderd en materiaal gekocht om de keuring zonder problemen te laten verlopen. Omdat de Eendracht nu een regioschip is krijgt zij haar eigen stijl, compleet met kleding en, zoals het bij scouting hoort, dassen!

 

 

Regio Fryslân

De Eendracht is een schip dat aan al onze wensen voldoet. Een scoutingschip pur sang. Hiermee kunnen we de regio een heleboel moois bieden. Maar voordat we dit schip echt kunnen inzetten moet er nog flink geklust worden. Er zal onderhoud gepleegd moeten worden en we zullen er flink in moeten investeren. De prioriteiten liggen momenteel bij het vervangen van de stuurhut, het opknappen van het boven-waterschip, het opnieuw aanleggen van stroom en het mogelijk maken van elektrisch koken.
 

Waar het ene avontuur eindigt, begint het volgende. De Eendracht krijgt in Friesland een nieuw leven, met een heleboel enthousiaste mensen. We hopen dat de Friese scouts net zoveel mooie herinneringen zullen maken als alle andere scouts voor hen.